top of page

åreknutebehandling

Alt du lurer på om behandling og operasjon av åreknuter.

Hvordan foregår behandling

Hvordan foregår moderne åreknutebehandling?

Behandlingsalternativer åreknuter. Heklenålsteknikk åreknuter. Laserbehandling av åreknuter. Skumsklerosering av åreknuter. Støttestrømper åreknuter.

Ultralyd

En grundig ultralydundersøkelse hos en erfaren karkirurg er viktig for å finne den underliggende årsaken til åreknutene eller spindelvevårene. Etter dette kan den best egnede metoden velges.

Mange har en underliggende defekt og utvidet venestamme i årene, som fører blod fra hud og underhud til de dypene årene mot hjertet. Når stammen har defekte klaffer skapes det et baktrykk som forårsaker åreknuter. Det er ikke mulig å reparere den defekte venestammen og det er derfor bedre å fjerne den. Dette gjøres f. eks med laser. Å behandle den underliggende årsaken er viktig for å få et godt og varig resultat.

Flere behandlingsmetoder

 

Vi bruker ofte en kombinasjon av følgende moderne metoder:
 

 

Disse metodene er godt kjent, trygge og vitenskapelig etablerte. Vi er derfor sikre på at du vil få et pent og varig resultat uten arr.

 

All behandling utføres i lokalbedøvelse. Under kan lese mer om hver enkelt metode. 

Hvorfor får jeg åreknuter
Laser
Endovenøs laserbehandling av åreknuter. Åreknutebehandling. Laserbehandling. Ultralydv veiledet laser behandling av åreknuter.

Laserbehandling forutsetter at venestammen er rett og lang nok til å føre et laserfiber på 1mm via et lite stikk på enten lår, innsiden av kneet eller baksiden av leggen (1 av 3 potensielt defekte stammer). Vi bruker en lasermaskin med helt optimal frekvens (1470nm) med dobbel ring som gir en skånsom og varig lukking av åren.

 

Laseren føres opp i den defekte stammen helt til der den munner i den dype venen. Deretter bedøves området og venestammen lukkes ved hjelp av varme som genereres fra laserstrålen. Laseren fjernes og det anlegges et lite plaster på 1mm innstikket.

 

Vi bruker ultralyd under inngrepet for å sikre riktig posisjon av laserfibret samt plassering av lokalbedøvelse i området som skal behandles. Du vil kun kjenne at vil setter lokalbedøvelsen med en tynn nål, etter det vil du ikke føle smerte.

 

Det er lite smerter i etterkant av denne prosedyren. Potensiell «murring» kan behandles med paracetamol.

Illustrasjon på hvordan laser behandling fungerer. Laser generer varme som tetter den defekte stammen igjen.
Skånsom laserbehandling av en defekt venestamme. Laserbehandling av åreknuter.

Skumsklerosering er en metode for å behandle slyngete dypere åreknuter, ofte hos de som er tidligere operert for åreknuter. En rett laser vil ikke kunne plasseres i en slik åre.

 

Skumsklerosering er en kjemisk metode for å tette disse defekte årene uten å lage større snitt. Skummet plasseres ved hjelp av ultralyd i den defekte åren via en liten nål på 1-2mm. Skummet injiseres forsiktig i årene og når det nærmer seg de dype venene komprimeres åren. Det gjør at åren tetter seg igjen. 

 

Vi bruker Aethoxysclerol til skumsklerosering, med forskjellige styrker avhengig av diameter og lokalisasjon på åren vi ønsker å behandle.

 

HEKLENÅLSTEKNIKK

Både laser og skumsklerosering kombineres ofte med microflebectomier (heklenålsteknikk). Her vil de synlige åreknutene fjernes med heklekrok i lokalbedøvelse via et 1-2mm snitt i huden. Det er ofte nødvendig med flere små snitt for å fjerne en lengre eller flere åreknuter. Det er ingen sting, kun et lite plaster.

 

Du vil kun kjenne noen stikk fra lokal bedøvelsen og deretter ingenting. Dette er en effektiv og anerkjent metode.

hvordan fjerne
Skum
bottom of page