top of page

Hva er forskjellen mellom spindelvevsårer og åreknuter?

Telangiektasier og åreknuter er begge tilstander som involverer defekte klaffer i blodkar som fører blod fra benet til hjertet, med noen forskjeller.

 

Telangiektasier kalles også “sprengte blodkar”, “rosettårer“ eller “spindelvevsårer”. Det er små, overfladiske blodkar (kapillærer) med diameter på kar under 1mm, som utvider seg og blir synlige under huden. Disse vises som små røde eller lilla strenger. Den mest skånsomme behandlingen er sclerosering med injeksjoner av et stoff som tetter åren. Her bruker vi den tynneste nålen på markedet som knapt føles og etterlater ingen arr eller merker. Det kan være behov for flere runder om det er mye forandringer. Pris per behandling er kr 3600 hvor vi behandler begge ben opp til maks dose. Det gjøres alltid ultralyd da over 50% har underliggende årsaker som bør behandles for å få optimalt og varig resultater.

 


Åreknuter er utvidede slyngete årer som ofte forekommer dypere under huden som har en diameter fra 3mm og oppover. De kan være blålige eller lilla slyngete utstående vener, spesielt på bena. Åreknuter oppstår vanligvis når ventilene i dypere venestammer ikke fungerer som de skal, noe som fører til økt baktrykk i åren og utvidelse av venene. Vi gjør alltid ultralyd for å finne den underliggende årsaken som ofte behandles med laser, radiofrekvens, lim eller scum. Selve åreknutene fjernes gjennom små 1mm stikk i lokalbedøvelse med heklenålsteknikk som ikke etterlater arr. Behandlingen skreddersys til hver pasient for å oppnå et pent og varig resultat.

 

 

Det finnes en type mindre åreknuter som kalles retikulære vener som har en diameter på mellom 1 og 3 millimeter. Vi gjør alltid ultralyd for å finne underliggende årsaker som bør behandles for å få et pent og varig resultat. Retikulære vener behandles med scum sclerosering som sprøytes inn i åren for å tette den igjen.


Åreknutespesialisten behandler alle typer sprengte blodkar, retikulære vener og åreknuter. Vi gjør en grundig ultralydundersøkelse på alle for å finne underliggende årsaker som også behandles for å få et pent og varig resultat. Vi har kort ventetid og lang erfaring. Konsultasjon koster kr 600.


 

0 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page